Skip to content

Ajankohtaista

Tiedote 22.12.2024: Helsingin Caravan 2024 -messut esittelee matkailuajoneuvouutuudet

Helsingin Caravan 2024 -messuilla 19. – 21.1.2024 Helsingin Messukeskuksessa pääsee tutustumaan uusiin matkailuautoihin ja -vaunuihin. Matkailuajoneuvomerkit ovat kattavasti esillä messuilla. Ohjelmatarjontaa on sekä kokeneille ajoneuvomatkailijoille että matkailuajoneuvon hankintaa tai vuokrausta harkitseville. Samaan aikaan järjestetään Matkamessut, jossa pääsee tutustumaan kattavasti kotimaan ja ulkomaiden kohteisiin.

Lue lisää!

Käytännön vinkkejä autoseikkailuun

Hakiessasi unelmiesi loman mahdollistajan valitsemaltasi vuokraajalta, muista varata hakuprosessiin reilusti aikaa. Virallisten rekisteröintitöiden lisäksi auton toiminnallisuudet sekä ekologinen käyttö ja ajaminen käydään huolellisesti läpi, jotta ensikertalaisellakin on varma olo suunnata seikkailuun vuokraamallaan asuntoautolla. Matkailuauton ajamiseen kun ei vaadita aiempaan käyttökokemusta – voimassa oleva henkilöajokorttilupa (B-taso) riittää jopa 5 hengen perheautoissa.

Lue lisää!

Mitä huomioida unelmieni autolomaa varatessa? Osa 2

Unelmien autolomaa varattaessa tärkeää on selvittää vakuutukset, vastuut ja kustannukset. Matkailuautojen lakisääteinen liikennevakuutus ei kata vuokratun auton vahinkoja tai sen matkustajille koituneita vahinkoja. Auton vuokrauksen yhteydessä onkin hyvä selvittää millainen on palveluntarjoajan vakuutus vuokraamallesi autolle.

Lue lisää!

Mitä huomioida unelmieni autolomaa varatessa? Osa 1

Matkailuauto luo erinomaiset puitteet rennolle, ajasta riippumattomalle yhdessäololle, leppoisalle matkustamiselle, sekä helppoon elämiseen ja majoittumiseen vuoden ympäri niin retkeileville perheille kuin aikuisten kesken kiireettömästä vapaa-ajasta nauttiville. Tilavia asuntoautoja ja pienempiä pakettiauton kokoisia retkeilyautoja vuokraavat nykyisin niin yksityiset pienvuokraajat, autoliikkeet kuin matkailuautoiluun erikoistuneet toimijat. Lue miten autovalinta tukee lomatoiveiden toteutumista!

Lue lisää!

Minustakin karavaanariksi?

Karavaanarius on verkkainen vapaa-ajan viettotapa ja kiireetön matkustusmuoto, joka ollut suosittua Pohjoismaissa jo useiden vuosikymmenien ajan. Nyt myös yhä nuoremmat sukupolvet ovat löytäneet isovanhempiensa aloittaman lifestylekulttuurin.

Lue lisää!

Apua menopelin hankintaan!

Jos olet vasta aloittelemassa karavaanariharrastusta, Caravan-tapahtuma on paras paikka harrastukseen tutustumiselle. Kysele muiden kokemuksia, tutustu eri merkkeihin ja malleihin ja löydä vastaus siihen suureen kysymykseen:

MATKAILUAUTO VAI MATKAILUVAUNU?

Matkailuajoneuvojen maailma muuttuu –  harrastajat yhä nuorempia ja matkustaminen houkuttelee vuoden ympäri

Lue lisää!