Skip to content

Tervetuloa näytteilleasettajaksi Caravan messuille!

 

Aukioloajat 
Pe 19.1.2024 klo 10.00 – 18.00  
La 20.1.2024 klo 10.00 – 18.00  
Su 21.1.2024 klo 10.00 – 18.00 

 

Tärkeää tietoa – Luettelohuijarit

Tuntemiamme huijariluetteloita ovat esim.:

ExpoGuide, The FAIR Guide, UTP Digital Directories (fairguide.com), (Construct Data Publishers Verlas AG), Euro Business Guide, Eu company Directory European City Guide, The Millennium Guide, The European Internet Guide, The International Fax Directory or IT&T fax directory Europa-Club & World Travel Register, 1st European City Guid,e The Tour and Travel Guide, Verlag Fax Directory, Classified Telefax Pages cdnet.at

Yritykset tarjoavat maksullista näkyvyyttä monille näytteilleasettajillemme ulkomaisissa näytteilleasettajaluetteloissa ja usein lähettänyt mukana myös esitäytetyn luettelotietolomakkeen. Messujärjestäjien kansainvälinen liitto UFI on ryhtynyt vastatoimiin, pyrkii estämään näiden yritysten toiminnan juridisin keinoin ja varoittaa jäsenyrityksiään luettelohuijareista. Monien maiden messujärjestäjät (mukana myös Messukeskus) ovat julkaisseet nettisivuillaan toimintaohjeita katteettoman rahastuksen kohteiksi joutuneille.

Messukeskuksella ei ole mitään tekemistä tämän yrityksen ja luettelon kanssa, eikä tiedossamme ole, mitä etua tai  näkyvyyttä kyseinen luettelo voisi yritykselle tuoda. Paras tapa varmistua luettelon oikeellisuudesta on jatkossa aina varmistaa asia messujärjestäjältä.

TOIMI NÄIN:

  • Jos et jatkossa ole varma, onko kyseessä omaan messuosallistumiseesi liittyvä luettelotietopyyntö, ota yhteys yhteyshenkilöösi Messukeskuksessa.
  • Jos olet jo vastannut tällaiseen huijareiden tietopyyntöön ja olet saanut laskun, älä maksa laskua. Voit lähettää laskun lähettäjälle viestin, että et aio maksaa laskua. Enempää näihin laskuihin ja karhuihin ei kannata reagoida. Käytännössä ulkomaisilla huijarifirmoilla ei ole eväitä katteettomista palveluistaan laskuttamiensa summien perintään.

Asiasta löydät lisätietoa eMessukeskus-palvelusta, kohdasta Info -> Varo harhaanjohtajaa messuluettelomarkkinointia

Kiitos, että otit meihin yhteyttä ja kerroit asiasta –  varoittaaksemme näytteilleasettajiamme pidämme jatkossakin asiaa esillä eMessukeskuksessa ja kaikissa asiakasviesteissämme!

SISÄLLYSLUETTELO

Lokakuussa – Marraskuussa

Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eMessukeskuksestakohdastaTilaa lisää. Kun teet tilaukset 8.12.2023 mennessä, saat tuotteet edullisimmin. 

9.12.2023 hinnat nousevat 20 % 

29.12.2023 hinnat nousevat 50 % 

11.1.2024 hinnat nousevat 100 % 

Säästä ja tilaa ennakkoon!

MESSUKESKUKSEN RAKENTAMISOHJEET

Tilaa design osastosuunnittelu ja -toteutus tai valmis osastoratkaisu 

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon kolmesta valmiista osastomallistosta. Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus

TUTUSTU JA TILAA

Tarkista laskutustiedot 

Tarkista laskutustietojen ajantasaisuus eMessukeskuksessa Omat tiedot -sivulla 29.9.2023 mennessä. Ilmoita mahdolliset korjaukset asiakaspalvelu@messukeskus.com. Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä. 

Päivitä yritysprofiilisi 

Caravan -messujen nettisivuilla julkaistaan kaikki tapahtumassa mukana olevat näytteilleasettajat. Lista julkaistaan 31.8.2023, joten päivitättehän tiedot siihen mennessä.   

Listaan päivittyy se yrityksen nimi, jonka olette ilmoittaneet myyntipäällikölle vahvistaessanne osallistumisen tapahtumaan. Jos haluatte muuttaa näkyvyysnimeä, voi sen helposti käydä muuttamassa eMessukeskuksen kautta kohdasta Markkinoi osallistumistasi.   

Näkyvyysnimen lisäksi listan yhteyteen on helppo ladata mm. yrityksen logo, ohjaus yrityksen sivuille ja muuta tietoa mitä yritys haluaa kertoa tapahtuman kävijöille (videoita/kuvia). Täytättehän siis kaikki tarvittavat tiedot yrityksestänne viimeistään 30.8.2023, jotta kävijät pääsevät ajoissa tutustumaan tapahtumassa mukana oleviin yrityksiin. Tiedot ovat helposti päivitettävissä eMessukeskuks kautta kohdasta Markkinoi osallistumistasi.  

OHJE YRITYSPROFIILIN PÄIVITTÄMISEEN

Ilmoita alanäytteilleasettajat 

Ilmoita yhteisosastollenne tulevat alanäytteilleasettajat eMessukeskuksen kautta kohdassa Alanäytteilleasettajat viimeistään 1.12.2023, ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa. Alanäytteilleasettajat saavat oman yrityskohtaisen tilin ja omat tunnukset eMessukeskukseen. 

Alanäytteilleasettajista veloitetaan rekisteröintimaksu tapahtumakohtaisten osallistumisehtojen mukaan. Tässä tapahtumassa alanäytteilleasettajien rekisteröintimaksu on 110 € + alv. 

Kutsu yleisökävijöitä messuille  

Lähetä lippujaeMessukeskuksen Kutsu asiakkaasi -sivun kautta. Voit lähettää eLippuja rajattoman määrän – ne laskutetaan tapahtuman jälkeen käytettyjen (eli sisäänkäynneillä luettujen) lippujen mukaan, huomioiden mahdollisesti osastoon sisältyvät vapaaliput.  

Mikäli haluat vaihtaa kaikki tai osan osastoon sisältyvistä eLipuista printtilipuiksi, ilmoitathan siitäviimeistään 9.1.2024: asiakaspalvelu@messukeskus.com  

Printtilippuja voi myös tilata lisämaksustaeMessukeskuksen kautta. Printtiliput laskutetaan tilatun määrän mukaisesti.Postitamme printtiliput aikavälillä 1.11. 2023 – 9.1.2024.Printtiliput kannattaa toimittaa asiakkaille ennakkoon; niitä ei voi jättää Messukeskuksen palvelupisteisiin noudettavaksi.

Kerro kävijöille mitä osastollanne tapahtuu – päivitä tiedot osasto-ohjelmasta 

Messujen kävijät etsivät etukäteen tietoa messujen tarjonnasta ja mitä messuosastoilla tapahtuu viikonlopun aikana. Ohjelma voi olla mm. erilaisia puheenvuoroja, musiikkiesityksiä, haasteita tai kilpailuja.  

Ilmoita ohjelmasta eMessukeskuksessa kohdassaOhjelmaniin se julkaistaan tapahtuman nettisivuilla ja saat ilmaista näkyvyyttä ohjelmallenne.

Hyödynnä tapahtuman logot ja bannerit omissa markkinointikanavissasi 

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi. 

MEDIAPANKKI MARKKINOI OSALLISTUMISTASI

 

Huomioi median edustajat, bloggaajat ja somevaikuttajat 

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet eMessukeskuksen kautta kohdassa Tavoita media ja toimita printtiversiot lehdistökeskukseen, joka on avoinna tapahtuman aukioloaikoina. Toimittajat tunnistat messuilla PRESS-rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä. 

Messuille osallistuu runsaasti mediaa. Kerro tapahtuman tiedottajalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia. Näin vältytään päällekkäisiltä tilaisuuksilta.

Tiedottaja Teija Armanto, teija.armanto@messukeskus.com tai +358 50 376 0804.  

Perheiden sunnuntai 

Sunnuntaina 21.1 vietetään perheiden sunnuntaita, jolloin otamme erityisesti ohjelmassa huomioon myös perheen pienimmät. Koko perheelle suunnattua ohjelmaa järjestetään niin Matkamessujen kuin Caravan messujenkin puolella. Kannustamme myös kaikkia näytteilleasettajia ottamaan perheiden sunnuntain huomioon, kun suunnittelette osasto-ohjelmaanne ja markkinointianne.  

Suosittu maskottikulkue tekee myös paluun ja se järjestetään Matkamessujen puolella sunnuntaina. Ajatuksena olisi järjestää kaksi maskottikulkuetta, yksi aamupäivästä ja yksi iltapäivästä. Maskottikulkueesta tiedotamme erikseen vielä myöhemmin, mutta mahdollisen yritys maskottinne / ”hahmon” osallistumisesta maskottikulkueeseen voi ilmoittaa milloin vain osoitteeseen paula.tuominen@messukeskus.com 

Joulukuussa

Graafisten aineistojen toimittaminen

Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään 14.12.2023. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.

Graafisiin tuotteisiin tarvittavat aineistot:

  • Painovalmiit PDF-tiedostot (tarkista tilausvahvistuksen mukana tullut aineisto-ohje)
  • Otsalautatekstit/logot
Aineisto-ohje

Tammikuussa

Rakennus- ja näyttelyaikaiset kulkuluvat  

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eMessukeskuksen kautta. Lähetä kulkulupia -työkalu avautuu eMessukeskukseenviikolla 52. Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen sähköpostissa olevan linkin kautta tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa, josta saa myös rintakorttitaskuja kulkuluville. 

Voit luoda tarvitsemasi määrän kulkulupia. Huomioi kuitenkin, että osastoon sisältyvän määrän yli lähetetyt kulkuluvat ovat maksullisia.  

 

Osastoon sisältyy kulkulupia seuraavasti: 

alle 6 m2 osastoon 3 kpl 

6-10 m2 osastoon 5 kpl 

12-21 m2 osastoon 10 kpl 

24-36 m2 osastoon 15 kpl 

40-50 m2 osastoon 20 kpl 

yli 50 m2 osastoon 25 kpl 

 

Alanäytteilleasettaja saa yhden maksuttoman kulkuluvan. 

Näytteilleasettajan kulkulupa on osaston messuaikaista henkilökuntaa varten. Lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin (mm. näytteilleasettajalounas ja edut NoHo Partnersin kahviloissa).  

Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina. Rakentajan kulkulupa on maksuton. 

SÄHKÖISEN KULKULUVAN LÄHETTÄMISOHJEET SÄHKÖISEN KULKULUVAN LÄHETTÄMISOHJEET

Huolehdi oman osastosi turvallisuudesta

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille. 

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eMessukeskuksen kohdasta Tilaa lisää, tuotekategoriasta Turvallisuuspalvelut. 

Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark.

Pysäköinti 

Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark. 

KATSO HINNAT JA LUE LISÄÄ PYSÄKÖINNISTÄ

Messukeskuksen alueella on mahdollista pysäköidä ilmaiseksi yhden tunnin ajan (60min). Sen jälkeen (60min) Europark veloittaa normaalin pysäköinnin hinnan. Tämä koskee myös messujen rakennus- ja purkuaikoja. Näyttelyssä esillä olevista autoista ei peritä erillistä pysäköintimaksua.

Messutoimisto

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta.

MESSUTOIMISTON AUKIOLOAJAT >>

Näytteilleasettajien taukotilat ja ravintolapalvelut

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy kulkuluvasta.

Näytteilleasettajien taukotilassa voit rentoutua ja nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut. Näytteilleasettajahintainen buffetlounas on tarjolla näytteilleasettajien ravintolassa Messukeskus Siiven toisessa kerroksessa. Voit halutessasi ostaa lounaslippuja etukäteen

Messukeskuksen ravintolapalvelut

NoHo Partners on aloittanut Messukeskuksen ravintola- ja cateringkumppanina 1.7., ja sen myötä tiloihimme on noussut kesän aikana upea kattaus kiinnostavia ravintolabrändejä.

NoHo-kumppanuus tuo yritysasiakkaidemme käyttöön kätevät sähköiset välipala-, juoma- ja lounaslipukkeet. Voit tilata QR-koodein toimivat tuotelipukkeet haluamallesi summalle ja jaat ne sähköpostitse käyttäjille. Lipukkeen QR-koodi toimii maksuvälineenä ravintoloiden kassalla. Lipukkeet laskutetaan käytön mukaan.

Välipala-, juoma- ja lounaslipukkeiden sekä osastotarjoilujen tilaukset tehdään ravintolapalveluiden verkkokaupasta. Luo verkkokauppaan yritystili, mikäli sinulla ei ole sellaista jo aiemmin luotuna. Tämän jälkeen pääset valitsemaan haluamasi tuotteet.

Tästä ravintolapalveluiden verkkokauppaan

 

Lue lisää digitaalisista tuotelippuratkaisuista Tutustu NoHo ravintoloiden omaan näytteilleasettaja-sivuun

 

Tavoitat NoHon Messukeskus Restaurants & Event Catering -tiimin näin:

sähköpostitse messukeskus@noho.fi sekä puhelimitse 041 732 3712, avoinna ma–pe klo 9–16.

Tavaratoimitukset messuosastolle

Merkitse toimitusosoite osastolle saapuvalle tavaralle näin:
Messukeskus / Messutapahtuman nimi
Näytteilleasettaja, osastonumero
Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

LUE LISÄÄ 

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu

+358 40 450 3250
yrityspalvelu@messukeskus.com

*HUOM! Pidätämme oikeuden muutoksiin 

 

Anna palautetta sivusta >>

Ethän jätä tukipyyntöjä palautelomakkeen kautta. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.